16 de març 2022

Acollida a Martorelles del primer grup

 

Hola a tots i totes, sóc Irene, una de les conductores que hem anat a Polònia.

Primer de tot, volem donar-vos les gràcies pel vostre suport, sense vosaltres no ho haguéssim pogut aconseguir.

En Josep ja us ha informat de que ahir a la nit vàrem arribar ja dues furgonetes. La tercera furgoneta s’ha hagut de quedar de moment a Txèquia dons es va espatllar. Les famílies i conductors estan venint en cotxes de lloguer i es preveu que arribin aquesta nit.

Les persones que varen arribar ahir finalment han estat acollides a Martorelles.  La rebuda va ser molt bona, l’ajuntament i els serveis socials estan molt implicats amb el tema.

De moment, 3 de les famílies ja han passat la nit amb les seves famílies d’acollida: una nena de 7 anys amb la mare; una mare amb 2 nens de 12 i 13 anys i un gat i una mare i la seva filla de 18 anys.  La resta han dormit a un hotel a l’espera de que serveis socials contacti amb la resta de famílies d’acollida, però estan en bones mans. 

Cal tenir en compte que ahir a les 8 del matí es quan vàrem poder parlar els conductors amb Martorelles i tot es va engegar, Es a dir en unes 6 hores, mentre fèiem el viatge de tornada, es va haver de preparar tot, parlar amb les famílies que portàvem per confirmar que volien anar a Martorelles, parlar amb les famílies d’acollida etc.

Però bé finalment tot va quadrar i pensem que estaran molt bé a Martorelles. i a més podran mantenir-se unides i donar-se suport.

Pel que fa a nosaltres seguim en contacte amb ells i anirem seguint com evolucionen les coses.

 Ens hagués agradat poder-vos enviar una foto de grup, però quan la vérem fer ens va semblar copsar  reticències  d’algunes persones del grup a que es compartís a xarxes i els vàrem assegurar que seria solament pel grup de WhatsApp que vàrem crear entre conductors i persones nouvingudes, així doncs per respecte a la seva intimitat no la compartim. A més ahir no era el moment de fer fotos de la rebuda. Masses coses, masses emocions, masses incerteses, molt cansament, noticies que els hi arribaven de Ucraïna...

D’aquí uns dies quan la situació sigui més estable els podreu conèixer personalment si voleu, ja que vàrem tenir la pensada de fer una excursió amb ells i amb totes les persones que heu col·laborat i vulgueu venir, ja els hi vàrem explicar i els hi va semblar molt bé. Ja us anirem informant.

Ens van demanar també que us transmetéssim el seu agraïment.

Bé i de moment es tot. Quan tingui una mica de temps miraré de fer una crònica més extensa d’aquesta experiència amb més detalls.

Gràcies a tots.

 

2 comentaris:

  1. Ha estat tota una odissea per a elles i també per als conductors (incloc ells i ellEs) que heu fet possible el rescat de les ucraïneses d'un destí desgraciat a causa d'una guerra absurda i criminal (com ho són totes,d'altra banda). Gràcies a tots, podran iniciar una nova vida amb un lloc segur i amb gent amiga. Enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gairebé tots ja en famiies d'acollida. Només queda una mare i una filla de 18 que demà estan ja en acollida.

      Elimina

Últim comboi solidari (fins avui) 7 de juliol 2022 Ucrania: cuidadoras y guerreros, por Laura Freixas La industria de los vientres de alquie...